Floed – NL

Theater in en rondom het Woudagemaal

De nieuwe voorstelling FLOED is de kroon op het 100-jarige jubileum van het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Stichting de Noorder Smederij brengt de voorstelling coronaproof in september/oktober van dit jaar. Speciaal voor dit jubileum biedt Wetterskip Fryslân het UNESCO Werelderfgoed als podium aan voor deze Friestalige theaterproductie. Ondergedompeld in theater en muziek beleeft u het verhaal van FLOED in en rond het Woudagemaal.

Het verhaal van FLOED

Het Woudagemaal in Lemmer vertelt al meer dan honderd jaar verhalen. Maar één verhaal is nog niet verteld. Het verhaal van Mare en Gula, het water en het gemaal. 
Mare heeft maar één grote liefde in haar leven, het water. Die liefde transformeert in een eindeloos verlangen naar water, naar meer water. Als Mare liefdesbrieven schrijft aan het water bij het IJsselmeer, besluit Gula het Woudagemaal uit haar slaap te halen. Het water voor het gemaal stijgt tot dreigende hoogte. Het gemaal begint steeds harder te draaien, maar zal het op tijd zijn om Mare te redden?

Geniet veilig van FLOED in coronatijd

Uw veiligheid komt op de eerste plaats. Uiteraard gebruiken wij altijd het laatste RIVM-advies zodat u en onze andere bezoekers zorgeloos kunnen genieten van FLOED. Meer informatie vind u hier.
In verband met de maatregelen kunnen we de voorstelling coronaproof spelen. Dat betekent dat we op een speelavond twee voorstellingen spelen. Voorstelling 1 begint om 19.30 uur en voorstelling 2 om 21.30 uur. Op deze manier kunnen we uw veiligheid garanderen met de 1,5 meter voorschriften en groepsgrootte.
Mochten de versoepelingen zodanig zijn dat er geen beperkingen meer nodig zijn, dan is er ’s avonds één voorstelling om 20.30 uur. Hier wordt u uiteraard over geïnformeerd.

Team en cast

CONCEPT EN REGIE – Theo Smedes | MUZIEK EN MUZIKALE LEIDING – Evert Bossema | SPEL – Christina de Boer en Evert Bossema | DANS – Stephanie van der Wiel en Sophie Smit | PRODUCTIE – Ypie Kerkstra-Pijl en Sicco de Ree | TECHNIEK – Harry Zwerver en Patrick Kramer | BAND – Rick Heida, Sieb Kerkstra, Werner Elkerbout, Femke de Vries, Ruurdtje Anema, Geralda de Vries, Arnold Pots, Yme Kramer | SCHILDERIJ AFFICHE – Imke Meester | KLEDING – Reiny Wobbes, Wietske Sinnema, Gerda Pol | LOCATIE – Herman Tichelaar en Jitze Grijpstra | Medewerkers en vrijwilligers van de Noorder Smederij, It Woudagemaal en Wetterskip Fryslân.

Speeldata

De voorstelling wordt gespeeld van 17 sept. – 2 oktober 2021.
Ticketprijs is € 22,50 (inclusief koffie/thee voor aanvang)